אלרגיה לחלב היא תופעה שכיחה שמתסכלת את הילדים וגורמת לחששות בקרב ההורים שהמנעות מהחלב מזיקה לילד
המלצות התזונה הרשמיות בארה"ב ובישראל קוראות לצרוך כמויות גדולות של מוצרי חלב על בסיס יומיומי. הן מלוות בשטף רב של פרסומים בתקשורת, שחלקם ממומנים ויזומים על ידי תאגידי החלב ומומחי תזונה מטעמם המדווחים בהרחבה על סגולות החלב ועל החשיבות לשלב לפחות שלושה מוצרי חלב בתפריט היומי. אין להתפלא שישראלים רבים עדיין צורכים כמות משמעותית של מוצרי חלב באופן יומיומי ומחנכים את ילדיהם לכך מתוך מחשבה שכך הם תורמים לבריאותם.
אלא שבעוד ארגונים ממשלתיים מקדמים את מוצרי החלב כמזון בריאות, הולכות ומתרבות העדויות המחקריות שקוראות תיגר על יתרונותיהם הבריאותיים של מוצרי חלב ואף מצביעות על נזק בריאותי פוטנציאלי בצריכה גבוהה שלהם.
חוקרים מהווארד בדקו את הנושא ופרסמו את המלצותיהם ותוכלו לקראו על כך במאמר ב"הארץ"